Dieren

20 kilo fruit voor 48ste verjaardag van olifant in Terra Natura

Het natuur- en dierenpark Terra Natura Benidorm vierde afgelopen weekend de 48ste verjaardag van de olifant Petita op een heel andere manier dan normaal, aangezien het niet mogelijk was om het traditionele vuurwerk te organiseren, dat elk jaar wordt gehouden als eerbetoon aan deze Aziatische olifant. Ze kreeg een lekker dessert van 20 kilo fruit. Ze is destijds door het park geadopteerd en daar kreeg ze een olifanten vriendje en die deelde nu ook mee in de feestvreugde.

Bij deze gelegenheid besteedden de zorgverleners speciale aandacht aan hen, zoals een manicure sessie en een ochtenddouche. Als afsluiting van het feest kregen beide olifanten een enorm dessert gemaakt met meer dan 20 kilo groenten en fruit als taart.  Zowel Petita als Kaiso waren erg in hun sas met de speciale aandacht en dat lieten ze luidkeels horen.

De olifant Petita moest jaren geleden afstand nemen van haar kudde, omdat ze niet voldeed aan de schoonheidsidealen die door haar soort waren geëist. Bij aankomst in het park was dit vrouwtje mager in vergelijking met de rest van de vrouwtjes. Voor de groep olifanten die in Terra Natura Benidorm leefden, was Petita onaantrekkelijk, wat een situatie van afwijzing door de olifanten veroorzaakte, totdat ze aankwam en dankzij haar onafscheidelijke vriend Kaiso, die haar niet afwees, herstelde haar status en is inmiddels een geaccepteerd lid van de groep.

(Bron: Ahora Marina Baixa)

Aktueel

to Top