18 dieren gered in Alicante bij illegale hanengevechten

Hoewel de nieuwe dierenbeschermingswet twee hanen verbiedt om in een arena tot de dood te laten vechten, vinden deze illegale, bloedige wedstrijden nog steeds achter gesloten deuren plaats.
18 dieren gered in Alicante bij illegale hanengevechten
5 maart 2024

Onlangs is de Nationale Politie in Aspe, in de provincie Alicante, erin geslaagd de illegale hanengevechten hard aan te pakken. Er werden 19 mensen gearresteerd en 18 dieren gered. Ongeveer 100 agenten hadden dienst toen een verborgen gevechtsarena met en ruimte voor 200 toeschouwers werd bestormd.

De faciliteit bevond zich achter gesloten deuren in de recreatie- en eetgelegenheid Gallera El Chato. De politie stormde midden in een hanengevecht binnen, bijgewoond door 150 toeschouwers uit Spanje en Frankrijk. Het is één van de grootste successen van de Nationale Politie in de strijd tegen deze illegale gevechten. Ze kwam de arena in Aspe op het spoor nadat ze een tip kreeg van een collega’s van de drugsbrigade.

Deelnemers aan de hanengevechten hadden blijkbaar grote bedragen ingezet op weddenschappen over welke haan het gevecht zou overleven. De agenten namen 26.000 euro contant geld in beslag, evenals cocaïne en messen. Bij de 18 hanen die in kooien werden gehouden, werden de kammen en huidflappen onder hun snavel geamputeerd ter voorbereiding op de gevechten.

meer dan 1.000 euro op een dier wedden

De eigenaar van de arena en tevens bar, zou het hoofd zijn van de bende die de gevechten organiseerde. De blootgelegde zaak in Crevillent, eveneens in de provincie Alicante, in juni 2023 laat zien hoe lucratief deze dierenmishandeling wedstrijden kunnen zijn. Op een afgelegen finca werden illegale hanengevechten georganiseerd. De eigenaren vroegen 20 euro toegangsprijs. De minimale inzet bedroeg 50 euro per gevecht. Sommigen zetten meer dan 1.000 euro in.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Seprona van de Guardia Civil heeft 111 dieren gered

Seprona van de Guardia Civil heeft 111 dieren gered

Het resultaat was teleurstellend. Er werden 111 dieren aangetroffen, in zeer slechte