Nieuws uit Benidorm

10 bendeleden Satudarah opgepakt rond Benidorm

Lets, Servisch en Nederlandse nationaliteiten

De Guardia Civil heeft 10 leden van de motorbende Satudarah opgepakt omdat die zich bezighoudt met drugshandel. De tien gedetineerde motorrijders, zeven mannen en drie vrouwen hebben de Letse, Servische en Nederlandse nationaliteit. Ze worden verdacht van drugshandel, fraude met elektriciteit en behoren tot een criminele organisatie.

post-image-2 Bij de zeven huiszoekingen in Villajoyosa, La Nucia, Alfaz del Pi en Altea, ontmantelde de Guardia Civil 7.371 marihuanaplanten, 31 kilo aan (wiet)toppen en vijf kilo van het spul, vacuüm verpakt voor de verkoop. Daarnaast troffen ze onder meer een drone, een frequentiestoorzender, een nagebouwd wapen, 5.000 euro, zes motorfietsen en zeven personenauto’s aan. De bendeleden zaten ongeveer al vier jaar in de provincie Alicante. Hun inkomstenbronnen kwamen uitsluitend voort uit hun drugsactiviteit, het kweken en verkopen van marihuana.

De motorgroep Saturadah, wiens naam in het Indonesisch (Satu Darah) “hetzelfde bloed” betekent, werd in de jaren negentig opgericht in het Nederlandse Moordrecht. Sinds 2017 zijn veel van haar leden door de Nederlandse autoriteiten veroordeeld voor onder meer mishandeling, moord, durgshandel en illegaal wapenbezit. De operatie werd uitgevoerd door de informatiegroep van het commando van Alicante en de hoofdpost van Altea, met de coördinatie van de speciale centrale eenheid; UCE 3.(Bron: Radio Sirena)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button